Om os

Smykkesucessen Flora Danica går tilbage til 1952, hvor Orla Eggert og hans kone Grethe Eggert, etablerede firmaet under beskedne kår i først deres køkken og senere i deres kælder i Valby i København.

 

Orla Eggert udviklede ideen om at lave smykker baseret på naturens unikke design, inspireret af efterårsbladenes langsomme dalen. De første Flora Danica smykker var baseret på en kobberbeklædning af blomster og blade, som af dygtige fagfolk behændigt blev forvandlede til et smykke, der efterfølgende blev belagt med 24 karats guld. Kobberet blev dog forholdsvis hurtigt erstattet af Sterling 925 Sølv, som også i dag udgør hvert enkelt Flora Danica smykke.

 

På et tidspunkt havde firmaet svært ved at skaffe alle de blomster og blade, der skulle bruges i smykke-produktionen. Specielt var det svært at skaffe alle de firkløvere som kunderne efterspurgte. Derfor var der fast en lille annonce i den lokale avis, som opfordrede folk til at komme og aflevere firkløvere hver søndag kl. 15.00 - og som ”belønning” var der 1,00 kr. pr. firkløver. Der var heldigvis ofte lang kø ude foran Flora Danicas hoveddør om søndagen, således at leveringen af firkløver-smykkerne kunne overholdes.

Efterspørgslen på smykkerne steg hurtigt, og i 1970 flyttede produktionen til større lokaler i Hvidovre. I dag produceres Flora Danica smykkerne på et moderne værksted.

 

Flere spektakulære begivenheder har kastet glans over Flora Danicas historie. I 1992 blev Flora Danica, af det Danske Hof, bedt om at fremstille en speciel erindringsbroche, personligt designet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Brochen var sammensat af hvedekorn hvilende på et bøgeblad, symboler for Danmarks natur og landbrugstraditioner. Brochen blev givet som en personlig gave af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II til alle de kvindelige gæster ved Hendes Majestæts 25. års jubilæum.

Flora Danica har desuden designet et diadem til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.